COACHING

ARNT Review - coaching - zelfbewustzijn - invloed vergroten

 Bron: coaching monitor

ARNT kompas - zelfbewustzijn - invloed vergroten

 

Hoe je jouw positieve invloed kunt vergroten, zonder je te laten belemmeren door jouw aannames en angst voor 'wat als...?'

 

Jij bent een professional binnen de (semi)overheid. Je houdt je bezig met complexe en uitdagende (uitvoering)vraagstukken binnen jouw vakgebied. Jij beheerst de materie als geen ander.

 

En toch vraag je je af...

 

...hoe je die deadline van dat mega-project gaat halen?

...hoe je dat combineert met thuis?

...waarom je nu weer 'JA' gezegd hebt tegen dat project?

...hoe het toch kan dat anderen zich niet druk lijken te maken over wat jou bezighoudt?

...hoe je uit de spagaat tussen 'willen en moeten' komt?

...hoe je jouw leidinggevende zo ver krijgt dat...?

 

En dan die werkdruk, pfff...

 

Herkenbaar?

Wanneer jouw antwoord hier op volmondig 'JA' is dan help ik je graag. Ook als het je raakt of aan het denken zet, kom ik graag met je in contact.

 

Wat ik doe?

In het individueel coachingstraject help ik jou bewuster te worden van jouw belemmerende denkpatronen en gedrag. Door simpel en praktisch advies help ik je die patronen te doorbreken en daarmee jouw positieve invloed op het werk blijvend te vergroten.

 

Hoe ik dat doe?

Door gebruik te maken van de NU JIJ -methode. Lees hier onder er meer over.

 

Hoe zelfbewuster jij bent, des te groter jouw positieve invloed 

Werkwijze

Aan de hand van de NU JIJ -methode gaan we in gesprek:

 

NU

Of het nu terugblikken of vooruitkijken is, de meesten van ons zijn daar ijzersterk in. En ja, ook die eigenschap kent zo zijn doel. In het daadwerkelijk handelen na opgedane inzichten is gisteren of morgen echter volgens mij niet zo relevant; het gaat er immers om wat jij NU (anders) gaat doen. Niet jezelf straffen met de gedachte 'had ik maar...' of jezelf voorliegen met 'dat doe ik morgen, volgende week of volgende keer wel'.

 

De dag van gisteren is niet van belang

De dag van morgen is niet van belang

Alleen NU is van belang

 

JIJ

We dichten 'de ander' vaak eigenschappen toe die we of bewonderen of afwijzen. Die ander kan een collega, jouw partner, jouw medewerker of jouw leidinggevende zijn. Meestal laten we na te checken of het wel klopt wat we denken te zien. Sterker nog, als het een eigenschap is die we afwijzen, ligt het 'de schuld geven' van alles wat ons overkomt vaak op de loer. De vraag die ik je daarbij stel is: "Is het effectief?" Met andere woorden, liggen de kaarten anders op tafel door er slechts iemand de schuld van te geven? Of is daar meer voor nodig? En zo ja, WIE moet dan in de actie komen? De ander of JIJ? Mijn stelling: je hebt geen invloed op hetgeen de ander (niet) doet; je hebt slechts invloed op wat JIJ doet!

 

Wat de ander doet, is niet van belang

Wat de ander niet doet, is niet van belang

Alleen wat JIJ doet, is van belang

 

Alleen wat NU JIJ doet, is van belang voor het vergroten van jouw invloed

ARNT NU JIJ - zelfbewustzijn - invloed vergroten
Download
Download hier de bovenstaande 'one page' van mijn 'NU JIJ'-methode
schema NU JIJ methode.pdf
Adobe Acrobat document 179.0 KB

Alleen het resultaat telt

Een goed (coaching)gesprek is altijd fijn. Als het echter gaat om gedragsverandering is slechts een blijvend positieve verandering wat telt.

 

Hoe werkt het?

Aan de hand van de doelstelling(en) van het coachingstraject stellen we vast aan welke persoonlijke leiderschapskenmerken* wij gaan werken. 

 

Wat ik in ruil van jou vraag?

100% toewijding aan:

- jezelf;

- jouw wens om daadwerkelijk te veranderen;

- het traject dat wij samen aangaan.

 

Resultaat

Of je na afloop van het traject daarin gegroeid en geslaagd bent, wordt niet alleen door jou of mij bepaald; in voorkomende gevallen wordt het meetbare resultaat op het gebied van positieve verandering ten aanzien van die kenmerken bepaald door vooraf geselecteerde ‘key stakeholders’. Dit zijn bijvoorbeeld jouw leidinggevende, medewerkers, collega’s, partner, vrienden etc.

 

*Om misverstanden te voorkomen: het betreft hier GEEN kenmerken die enkel en alleen van toepassing zijn op LEIDINGGEVENDEN; persoonlijk leiderschap gaat niet perse over managen of leiding geven