Winter is coming

Winter is coming ❄️

 

Met het terugzetten van de klok is er geen ontkomen meer aan: winter is coming.

 

Voor veel mensen een periode waarin ze het lastiger vinden energie op te doen of lichtpuntjes te zien in hun dagelijkse leven. Zeker in deze Corona-tijd.

 

Hoewel ik mezelf nu niet echt als ras-optimist zie, ben ik in de loop der jaren wel het volgende inzicht rijker geworden: aan feiten kan ik niet veel veranderen, maar op de context waar binnen die feiten een rol spelen, heb ik wel degelijk invloed.

 

Wanneer ik bijvoorbeeld thuis ben en het is buiten waterkoud of druilerig dan kan mij dat soms somber stemmen. Maar wanneer ik zoals op de foto in de bergen ben en mijn tent opzet in de sneeuw & kou, levert mij dat juist energie op. De feiten zijn min of meer hetzelfde: koud, nat weer. De context maakt hier voor mij het verschil.

 

Moraal van dit verhaal: hoe de feiten ook zijn, vergroot jouw positieve invloed op de voor jou relevante context.

 

Welk lichtpuntje zie jij in deze donkere dagen?

 

#coaching #positieveinvloed #wintertijd

Reactie schrijven

Commentaren: 0