De kracht van ervaring

In mijn werk als coach en als leidinggevende gaat het in relatie tot anderen zonder uitzondering om het blijvend vergroten van positieve invloed.

Invloed herkennen en vergroten kan echter lastig zijn. Zeker wanneer je je focust op ogenschijnlijke afhankelijkheid van (gedrag van) anderen - collega's, leidinggevenden, bestuurders, familie & vrienden - of op niet beïnvloedbare (impactvolle) gebeurtenissen.

Het kan dan helpend zijn wanneer je kunt terugvallen op een ervaring waar zonder twijfel jouw invloed zichtbaar en voelbaar was. Op zo'n ervaring kan je bouwen in situaties waarin het wat meer diffuus voor jou is.

Voor mij zijn dat de solo bergtochten ­čĆö die ik gemaakt heb. Iedere keuze die ik dan maak, heeft zichtbaar en voelbaar 100% gevolgen - weliswaar primair slechts voor mijzelf, maar toch. Die ervaring sterkt mij in situaties wanneer het hebben of vergroten van invloed niet zo evident lijkt te zijn.

Op welke ervaring val jij terug om jouw positieve invloed te vergroten?

#coach #leidinggevende

Reactie schrijven

Commentaren: 0