Staat van beleg

Op 21 juli 1672 sloegen de troepen van de bisschop van Münster - ook wel 'Bommen Berend' genoemd - het beleg op voor de stad Groningen. Ruim een maand later, morgen op de kop af 𝟯𝟰𝟴 𝗷𝗮𝗮𝗿 geleden, droop het leger van de bisschop af en werd Groningen ontzet.

Het beleg van Groningen doet me denken aan hoe je je - ook zonder oorlog - soms 'belegd' kunnen voelen. Je voelt je klem zitten tussen hetgeen je 'moet' en wilt, wat anderen van je verwachten, maar ook door jouw eigen angsten, aannames, normen en waarden. Soms heb je geen idee meer aan welke knoppen je te draaien hebt voor een uitweg.

Neem daarbij de huidige Corona tijd in ogenschouw en je hebt niet veel fantasie nodig om je te beseffen dat sommige mensen zich daadwerkelijk 'gevangen' voelen.

Maar net zoals de stad Groningen uit de wurggreep van de bisschop ontsnapte, is het ook in de huidige tijd mogelijk jezelf te 'ontzetten'. Met een open blik, doorzettingsvermogen, hulp van jouw held(in) & een gezonde dosis mazzel is beweging naar meer 'lucht' mogelijk.

Ik gun jou - juist nu - jouw eigen Gronings Ontzet!

Reactie schrijven

Commentaren: 0