Humor

Niets zo smaak gevoelig als humor. Waar de een niet meer van bijkomt, verrekt de ander nog geen spier. Voor mij is de vraag 'wat humor is en wat niet' dus niet zo van belang. Veel te arbitrair als je het mij vraagt.

Wat volgens mij wel belangrijk is, is dat in iedere werkrelatie een gezonde dosis humor nooit ver weg is. Het haalt de scherpe randjes af van een doorgaans serieuze aangelegenheid, dat werken. Het zorgt voor ontspanning en relativering die mijns inziens o zo nodig zijn. Voor het welbevinden van een ieder in die organisatie.

Toen ik voor een organisatie werkte waar humor vaker niet dan wel aanwezig was, voelde dat voor mij als 'op eieren te moeten lopen'. Sindsdien weet ik hoe belangrijk humor in een werkrelatie voor mij is. Ik koester ieder moment dat ik van het lachen de tranen over m'n wangen voel stromen.

Wanneer heb jij voor het laatst onbedaarlijk gelachen op jouw werk?

Reactie schrijven

Commentaren: 0