Leidinggeven in de publieke sector: je doet het nooit goed

Volgens mij klopt dat als een bus. Er is altijd wel een collega, medewerker, directeur of bestuurder die vindt dat je zus of zo anders had moeten aanpakken. Maakt het dan niet uit wat of hoe je doet? Mijns inziens niet. Ook voor leidinggevenden bestaat er geen vrijbrief om maar wat aan te klooien.

Tegelijkertijd is het ook geen oproep om je oren te laten hangen naar wat 'de ander' van jou vindt. Als je niet oppast, heb je er straks een dagtaak aan het iedereen naar de zin te maken.

Wat dan wel?

Naar mijn mening gaat het om de kracht van jouw eigen bewustzijn. Wie ben jij & welke impact wil jij hebben op de mensen om je heen? Hoe kan je jouw sterke eigenschappen inzetten ten dienste van de organisatie en vooral: voor de mensen die daar werken? En last but not least, hoe organiseer je jouw hulplijnen voor die onderdelen waarin je gewoonweg niet excelleert?

Wanneer je deze vragen lastig te beantwoorden vindt, dan kan het helpen daarvoor een coach in te schakelen. Hij of zij kan je helpen bij het (her)ontdekken van jouw leiderschap.

Waar aan moet een dergelijk coachingstraject volgens jou voldoen?

Reactie schrijven

Commentaren: 0